Tabăra „Cercetător de Podiș” ediția I

Posted by:

Concursul „Cercetător de Podiș” a fost lansat în 22 mai 2019, Ziua Internațională a Biodiversității și s-a derulat în perioada 22 mai – 3 iunie 2019. După jurizare și selectarea celor 20 de câștigători, în perioada 27 iulie – 2 august se desfășoară tabăra „Cercetător de Podiș” în Podișul Nord Dobrogean. Tema ediției din 2019 a taberei este „Impactul schimbărilor climatice asupra speciilor și habitatelor de interes conservativ din ariile naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean”.

Programul taberei „Cercetător de Podiș”  ...

Citește mai mult →
0

Biodiversitatea Podișului Nord Dobrogean, acum mai detaliată, într-un nou site

Posted by:

Consemnăm zilele acestea împlinirea unui an de cât am demarat execuția proiectului „Managementul Integrat al Podișului Dobrogean” (semnarea contractului de finanțare la 20 iulie 2018). Cu această ocazie publicăm și noul site al proiectului dar și al Administrației Podișului Nord Dobrogean.

Răspundem astfel tuturor celor interesați de proiect, oferind informații cât mai detaliate, despre aspectele tehnice, dar mai ales despre biodiversitatea din Podișul Nord Dobrogean.

Scopul proiectului este asigurarea unei stări favorabile de conservare pentru 10 tipuri de habitate naturale și 202 ...

Citește mai mult →
0

Cine sunt cercetătorii?

Posted by:

Azi 15 iulie 2019 am publicat rezultatele concursului ”Cercetători de Podiș” în conformitate cu prevederile Regulamentului, concurs organizat în cadrul proiectului „Managementul Integrat al Podișului Nord Dobrogean”. Mulțumim pentru implicare și participare tuturor celor ce au concurat cât și celor ce au dorit și decis să susțină acest concurs.

Ca urmare a votului publicului și a jurizării, a rezultat un clasament determinat de ...

Citește mai mult →
0

28 iunie 2019: Ziua Internațională a Dunării

Posted by:

Dunărea, un fluviu pentru 81 de milioane de persoane din 14 țări! Dunărea, un fluviu cu o bogată floră și faună! Cum îl respectăm? Tema evenimentului internațional din acest an, „Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!” În fiecare an, pe 29 iunie, sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR), se serbează Ziua Internațională a Dunării.

Citește mai mult →
0

17 iunie 2019: Ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei

Posted by:

România este unul din cele 7 state membre ale Uniunii Europene afectate de deşertificare. O parte din cauze? Pășunatul excesiv și despădurirea, abandonarea terenurilor, utilizarea excesivă sau ineficientă a apei. Ce putem face ca să reducem deșertificarea? Schimbări care să atenueze efectul cauzelor asupra mediului înconjurător.

Citește mai mult →
0

5 iunie 2019: Ziua Mondială a Mediului

Posted by:

Ce puteți face de Ziua Mondială a Mediului 2019? Să plantați un copac împreună cu prietenii, să mergeți la lucru fără să poluați, să faceți curat în mediul pe care îl iubiți.

„Poluarea aerului” este tema Zilei Mondiale a Mediului 2019, un apel la acțiune pentru luptă împotriva uneia din cele mai mari provocări ale timpului nostru. Aleasă de gazda acestui an, China, tema Zilei Mondiale a Mediului 2019 ne invită pe toți să ne gândim cum putem să facem schimbări ...

Citește mai mult →
0

Lansarea concursului Cercetător de Podiș 2019

Posted by:

Natura este afectată de schimbările climatice, dar, în același timp, este cel mai abil adversar al acestora! Căutăm 20 de Cercetători de Podiș care să ne ofere soluții pentru a sprijini natura în lupta cu schimbările climatice din Podișul Nord Dobrogean!

Înscrie-te la concurs în perioada 22 mai – 3 iunie 2019 și poți câștiga 7 zile de vacanță într-o tabără educațională din Podișul Nord Dobrogean.

Concursul „Cercetător de Podiș” a fost lansat în 22 mai 2019, Ziua ...

Citește mai mult →
0

Stepa Casimcea – Arie de protecție specială avifaunistică (SPA)

Posted by:

Stepa Casimcea face parte din Podișul Casimcea (sau Podișul Dobrogei Centrale) care este o subunitate a Podișului Dobrogei, fiind unic în România datorită dublei sale structuri – podiș de eroziune în jumătatea sa nordică și podiș de sedimentare în jumătatea sudică. Situl cuprinde în cea mai mare parte a teritoriului zone de câmpie înaltă și slab ondulată. Partea centrală a podișului are înălțimi cuprinse între 100 și 300 m și are un relief larg ondulat. Spre partea dunăreană sunt prezente ...

Citește mai mult →
0
Page 1 of 2 12