Noutăți

21 martie: Ziua internaţională a pădurilor

Posted by:

Listen to this article
Ziua internaţională a pădurilor

Ziua internaţională a pădurilor

În fiecare an, în data de 21 martie, Ziua internaţională a pădurilor este marcată la nivel mondial.

Biodiversitatea este ameninţață grav din cauza defrişărilor, a degradării pădurilor şi a schimbărilor climatice. Pădurile găzduiesc aproximativ 80% din biodiversitatea terestră din lume. Gestionarea durabilă a pădurilor şi refacerea acestora la nevoie este esenţială pentru oameni, biodiversitate şi climă. Peste un miliard de oameni depind direct de păduri pentru hrană, adăpost, energie şi venituri. Pădurile sunt formate din peste 60.000 de specii de copaci. Diversitatea genetică ajută pădurile să facă faţă schimbărilor climatice şi altor ameninţări.

Tema anului 2020 pentru Ziua internaţională a pădurilor este Pădurile şi biodiversitatea – Prea preţioase ca să le pierdem” („Forests and biodiversity – Too precious to lose”).

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/RES/67/200 din

21 decembrie 2012, prin care a decis aniversarea Zilei internaţionale a pădurilor începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra managementului, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) recomandă statelor membre să iniţieze acţiuni pentru reconstituirea pădurilor de toate tipurile, prin organizarea unor campanii de plantare a arborilor.

Ziua internaţională a pădurilor

Ziua internaţională a pădurilor

Resurse

ONU, International Day of Forests https://www.un.org/en/observances/forests-and-trees-day/resources

FAO, International Day of Forests http://www.fao.org/international-day-of-forests/en/

0
  Related Posts