„Trei generații înaintea mea, mă leagă de Dobrogea de Nord, în special de Podișul Nord Dobrogean, originea familială. Bunicii sunt, din partea mamei, din Topolog, din partea tatălui, din Balabancea (comuna Hamcearca). Dacă ne întoarcem și mai mult în istorie, ne-am perinda pe la Haidar- Rahmanu, pe la Șimon-Bran (străbunicii mamei), pe la Cudalbi-Galați (străbunica maternă), sau prin Basarabia (străbunicul patern). Pentru că așa s-a construit Dobrogea, pe umerii a câtorva generații, de la 1877 încoace, oameni care s-au stabilit în regiune.”

„Mi-am petrecut vacanțele de vară ba la Topolog, ba la Balabancea, am parcus de-a lungul și de-a latul Dobrogea de Nord – ba lucrând pentru compania DC Communication unde am învățat despre marketing și PR, prin afaceri europene (timp de 14 ani), ba participând la proiecte ale Asociației Ivan Patzaichin, generate de campionul Ivan Patzaichin și partenerul său, Teodor Frolu (la Tulcea, București). Ba participând în calitate de consultant independent la proiectele de certificare pe scheme de calitate (IGP, STG) a aperitivelor pescărești „Deltaica” sau pentru promovarea proiectului culinar Ivan Pescar & Scrumbia Bar la București. Ce au toate aceste proiecte în comun? Dezvoltarea durabilă, comunitățile locale, păstrarea patrimoniului local, natura ca activ valoros al regiunii, nevoia de a pune pe hartă Podișul Nord Dobrogean.

Subiectele care mă pasionează? Hrana durabilă, lanțul alimentar scurt, agricultura de familie, marketingul local, istoria Dobrogei de nord, genealogia localnicilor, emigrația transilvană în Dobrogea, etc. Mai multe despre mine la https://www.linkedin.com/in/cazacioc/  Mai scriu și într-un blog personal despre mâncare artizanală http://www.ecogastronomica.ro/