Dunărea Veche – Brațul Măcin

Arie de protecție specială avifaunistică

Informatii

Cod ROSPA0040
Suprafata 19 011 ha

Descriere

Situl se află acolo unde brațul Măcin al Dunării Vechi ajunge în contact cu fundamentul munților hercinici ai Dobrogei și formează o microdeltă a Dunării.

El a fost desemnat pentru conservarea unui număr de 61 specii de păsări de interes comunitar. Cu efective numerice mari au fost identificate ca fiind cuibăritoare în sit următoarele specii: dumbrăveanca, pescărelul albastru, pietrarul negru, presura de grădină, fâsa de câmp, chirighița cu obraz alb, pasărea ogorului, crestețul cenușiu, egreta mică, stârcul de noapte, stârcul purpuriu și stârcul pitic, dar și mai multe specii de răpitoare de zi precum vânturelul de seară, uliul cu picioare scurte, șorecarul mare, eretele de stuf și gaia neagră.

În perioada migrațiilor apar efective mari de pelican comun, țigănuș, lopătar, bătăuș, pescăruș mic, chiră de baltă, cormoran mic. Tot în timpul migrațiilor sunt văzute trecând stoluri impresionante de până la 4.000 de berze negre și până la 75.000 de berze albe. Situl este foarte important punct pe rutele de migrație ale răpitoarelor de zi, fiind văzute efective de câteva mii de exemplare de acvilă țipătoare mică, viespar și erete de stuf. În perioada de iernat situl este important pentru cormoranul mic și stoluri de mii de gârlițe mari.

În administrarea APND se află doar partea din sit care se suprapune cu ROSCI0201 Podișul Nord Dobrogean.

.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...